Så här fungerar vår 5-stegsmetod

– från nuläge till nyläge

Vår metod heter Sustainmetoden och bygger på beprövad vetenskap, som visat sig fungera och skapa varaktig förändring. Den är baserad på två klassiker, Kuhn och Watslawick, samt ”vår egen” Bo Ahrenfelts bok Förändring som tillstånd.

Det är en 5-stegsmetod som ser till helheten, både vardag och jobb, och handlar om att:

(1) bli medveten om nuläget, hur är det idag för att sedan (2) utforska hur skulle det kunna vara, vad skulle vi kunna göra – ett önskat läge. Därefter fattas beslut (3) om vad som ska genomföras. Sedan kommer den kritiska och avgörande fasen (4) när det ska genomföras, som för ofta saknas idag. Mycket stannar vid planer. Sista steget (5) handlar om att utvärdera nyläget och att lära sig hur man håller sin hållbara vardag vid liv.

Metoden finns anpassad för individ SustainYou för  arbetsgruppers arbeten SustainChange.

SustainYou

Om du bestämmer dig och är tålmodig kommer 5-stegsmetoden hjälpa dig att se mönster i vardagen. Vad som ger dig energi och vad som tar din energi. Med denna kunskap kan du skapa en bättre hållbar vardag. Utöver själva 5-stegsmetoden får du varje månad kunskapsmail med inspiration och konkreta övningar för att göra ytterligare förbättringar i din vardag. Till din hjälp har du appen SustainYou. Med den håller du koll på din energinivå samt får påminnelse om och uppföljning på de vanor du vill ha i din vardag.

SustainChange 

I dagens värld räcker det inte att bara ha fokus på prestation, resultat och hållbarhet. Nu är det även dags att lyfta in oss människor och vår hållbarhet.Frågan är med andra ord: hur skapar vi en rörelse till mål & resultat samtidigt som vi tar hand om oss? Det är vad SustainChange vill hjälpa er att lyckas med!

 

Ring eller mejla!

Ring Caroline Karlsson på 073-504 43 09 eller maila till caroline@hallbarvardag.nu