När jag började jobba på Handelsbanken för drygt 20 år sedan såg arbetsdagen annorlunda ut jämfört med idag. På den tiden kom till exempel kunderna in till oss på kontoret för att betala sina räkningar och företagen lämnade in sina dagskassor. Det gjorde att det fanns en hel del repetitiva uppgifter som inte krävde så mycket tankeverksamhet. Uppgifter som lät den problemlösande pannloben vila en stund. I takt med att digitaliseringen gjort entré i våra liv och på våra arbetsplatser ägnar vi allt mindre tid åt enkla uppgifter. De flesta av oss belastar hjärnan väldigt mycket mer idag än vi gjorde förr – och utan att ens vara medvetna om det.

Vi befinner oss i en stor samhällsförändring som påverkar oss minst lika mycket som skiftet från jordbrukssamhälle till industrialism; då vi gick från liv i rörelse till stillasittande. För snart 30 år sedan infördes friskvårdsbidraget i Sverige så att arbetsgivare skulle kunna uppmuntra medarbetarna till att röra på sig mer. Digitaliseringen påverkar också vårt mående, om än på ett annat sätt. Därför tycker jag att det är dags att utöka friskvårdstänket. Vad sägs om ett livsvårdsbidrag för att hjälpa oss att skapa långsiktigt hållbara liv i en allt mer komplex värld?

Och i måndags kväll skickade min bankkontakt ett mail till mig klockan 23.05. När jag började på banken -96 hade vi inte ens mail.

Bästa hälsningar
Anna Ahrenfelt
VD på Hållbar Vardag