Varmt välkommen till Hållbar Vardag Anders! Vi ser verkligen fram emot att du blir en del av vårt team och roligt att nu få presentera dig.

Berätta – vad har du gjort tidigare?

– De senaste 10 åren har jag jobbat med miljöfrågor, främst kopplat till Östersjön. Det har handlat mycket om att informera om hur Östersjön mår. Vad man konkret kan göra för att det ska bli någon bättring i vad som kan kännas som en lätt hopplös situation. Det är många som inte orkar ta tag i det för deras egen vardag varit nog. Kanske därför jag nu lockas till att arbeta på Hållbar Vardag.

– Senast var jag VD för Briggen tre kronor och Hållbara havs arbete med Östersjön.

 

Ork som skapar engagemang

– Jag kom i kontakt med Hållbar Vardag för något år sedan och fick upp ögonen för deras koncept, arbete med psykisk ohälsa och hur vi ska orka. Redan då såg jag en stark koppling till arbetet med Östersjön.

– I en turbulent vardag med mycket information och hög hastighet orkar vi inte ta hand om oss och än mindre engagera oss i miljön. I Hållbar Vardags koncept såg jag en helhet som hjälper oss att ”orka”. Ju mer jag lärde mig om konceptet och hur verktygen är uppbyggda blev jag mer och mer intresserad. Grunden med självcoachande verktyg för både individ och organisation är genialt.

 

Öppnar nya möjligheter

– Vi lever i en tid där man inte hinner med. På den korta tid jag satt mig in i detta och börjat prata om det så märker jag ett stort genuint intresse. Vi öppnar nya möjligheter för individer och organisationer att öka sin hållbarhet med hjälp av SustainYou. Behovet är enormt stort! 

– Min främsta uppgift är att ansvara för marknad och försäljning. Idag är det få som känner till oss. I första steget fokuserar vi på Sverige för att sedan rikta blicken internationellt.

 

SustainYou hjälper oss tackla vardagen

– SustainYou Myself är ett stöd för individer att tackla den egna vardagen, utifrån dennes situation. Det tar till vara på den inneboende kraften och ger ett processtöd. Detsamma gäller SustainYou Team, det är ingen konsult som kommer och berättar hur saker och ting ska vara.

– Jag har gjort karriär, har familj och alltid engagerat mig i idrott och miljöfrågor. Och det har varit svårt att få ihop det. Det har varit perioder då jag pressat mig nästan in i väggen. Jag vet av egen erfarenhet att det verkligen är svårt och en utmaning. Och det kommer inte bli enklare för kommande generationer.

Anders egna knep:

  • Att sköta om min kropp, allt från fysisk aktivitet till att hålla min sömnrytm.

  • Fånga vardagsmotionen – det finns många tillfällen att istället för hiss, rulltrappa eller åka buss en station röra på sig. Det ger mig också en stund kontemplation genom att det tar 15 min att gå till ett möte istället för att åka en eller två stationer. Jag kan sakna tiden då bilen var ett ställe jag inte var nåbar på – idag är det en plats för produktion. Det tål att tänka på!

Anders Mannesten

Key Account Manager
Marketing Manager

mail till Anders